Udrugama oboljelih upućene dvije donacije tvrtke Pontus Pharma

Udruge su izrazito važan stup ostvarivanja prava i dijeljenja kvalitetnih informacija unutar zajednica oboljelih od raznih bolesti ili stanja. Jedan od ciljeva Pontus Pharme je izgradnja dobrih odnosa baš s takvim udruženjima i pojedincima koji svoje vrijeme stavljaju na raspolaganje drugima. Podržavamo aktivnosti kako Društva psorijatičara Hrvatske, tako i Hrvatskog udruženja za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis. Samim time, donacije su bile logičan razvoj događaja, istaknuo je Igor Haralović, direktor tvrtke Pontus Pharma.

Pontus Pharma ciljano je uputila sredstva Društvu psorijatičara Hrvatske za nastavak njihovih kontinuiranih edukacija i uspješnih projekata. Nastavak je to donacija koje su se dosad ostvarivale u obliku proizvoda marke Eptaderm za njegu kože sklone ljuskanju karakterističnom za psorijazu, čiji je tvrtka distributer. Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis je u procesu izrade informativnih materijala u sklopu programa „2O PLUS - I u bolesnom tijelu zdrav duh" što će sada moći jednostavnije financirati.

Nova hrvatska farmaceutska kompanija Pontus Pharma razvija vlastiti portfelj proizvoda s fokusom na područja gastroenterologije, dermatologije, oftalmologije i bolničkih lijekova. Uz sjedište u Hrvatskoj, Pontus Pharma ima četiri podružnice u regiji, u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu. Jedan od ciljeva tvrtke je visokokvalitetne farmaceutske i druge proizvode učiniti dostupnima svima onima kojima su potrebni na tržištima jugoistočne Europe.