S temom akni i seboroičnog dermatitisa, Pontus Pharma okupila je dermatologe u čak četiri grada

Njega kože u sinergiji s aktualnom dermatološkom terapijom bila je tema 2. Dermatološkog stručnog skupa Pontus Pharme, koji se 2023. godine održava tijekom svibnja u čak četiri velika grada: Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Tako su dermatolozi iz svih dijelova Hrvatske imali priliku razmijeniti iskustva i saznati novosti u tretmanima akni i seboroičnog dermatitisa. Predstavnice tima Pontus Pharme približile su najnovije Eptadermove linije EPTA AC za masnu kožu sklonu aknama i EPTA DS za kožu sklonu seboroičnom dermatitisu kao rutine njege komplementarne s aktualnim terapijama za navedena stanja.

PODNASLOV: Zagreb, 6. svibnja 2023., hotel Dubrovnik

Prvu svibanjsku subotu obilježio je 2. dermatološki stručni skup u Zagrebu. Prvi blok predavanja posvećen akne otvorila je prof. dr. sc. Zrinka Bukvić Mokos. Dr. sc. Ivana Manola zatim je obradila temu prednosti uporabe klindamicina i benzoil peroksida u liječenju te sinergije aktivnih sastojaka s antibakterijskim i seboregulirajućim učinkom linije EPTA AC u dodatnoj njezi koja prati oralnu ili topikalnu terapiju akne.

Prof. dr. sc. Zrinka Bukvić Mokos moderirala je i drugi blok na temu seboroičnog dermatitisa te je prepustila riječ doc. dr. sc. Ines Sjerobabski Masnec, koja je iznijela aktualne novostiu tretiranju ove bolesti i načine na koji linija EPTA DS podržava ravnotežu kože i vlasišta. Dr. sc. Iva Dediol i dr. Nika Franceschi prezentirale su prikaze slučajeva i rezultate pacijenata sa psorijazom kod kojih je uz aktualnu terapiju korištena i Eptadermova linija EPTA PSO.

U posljednjem bloku o dermokozmetici i topikalnim lijekovima, dr. Paola Đurinec prezentirala je dermatološki portfolio Jadran-galenskog laboratorija (JGL) za koji je Pontus Pharma ekskluzivni distributer i partner u promociji, a Tanja Vučković, Dermatology & Aesthetics Marketing Lead, predstavila je i ključne značajke Eptadermove EPTA DS linije čiji sastojci djeluju protuupalno, reguliraju deskvamaciju i pridonose umirivanju kože oboljele od seboroičnog dermatitisa.

PODNASLOV: Osijek, 12. svibnja 2023., Didin konak

Idućeg vikenda okupili su se stručnjaci s područja Osijeka i okolice. Prvi tematski blok, pod vodstvom moderatora prof. dr. sc. Darka Biljana, otvorila je dr. sc. Marina Vekić Mužević s novostima i smjernicama u liječenju akni. Dr. sc. Vera Plužarić nastavila je s temom Prednosti klindamicina i benzoil peroksida, sinergija aktivnih sastojaka linije EPTA AC i prednosti u dodatnoj rutini njege uz terapiju akni. Prije početka rasprave, dr. Igor Kuric prikazao je slučaj pacijenta s akne kod kojeg je uz aktulanu terapiju korištena i linija EPTA AC i Aknet Duo.

U drugom dijelu stavljen je naglasak na seboroični dermatitis. Dr. Božana Kožul upoznala je okupljene s novostima u terapiji ovog problema kože te prednostima aktivnih sastojaka linije EPTA DS, kao što su Octopirox i Fucogel, u dodatnoj terapiji. Nakon nje na pozornicu stupa doc. prim. dr. sc. Melita Vukšić Polić koja se nadovezala na temu s prikazom slučaja pacijenta sa psorijazom.

U završnom dijelu, dr. Zlatica Jukić predstavila je partnerski dermatološki portfolio (JGL), a nakon nje se okupljenima obratila Tanja Vučković iz Pontus Pharme, govoreći o najnovijim Eptadermovim proizvodima u Hrvatskoj: EPTA DS šamponu, EPTA DS fluidu za čišćenje i EPTA DS spreju. Završnu riječ imao je prof. dr. sc. Darko Biljan.

PODNASLOV: Split, 15. svibnja 2023., hotel Briig

Svibanjski niz stručnih skupova Pontus Pharme nastavio se u Splitu. Skupom je moderirala dr. Ranka Ivanišević, specijalistica dermatovenerologije i subspecijalistica dermatološke onkologije. U prvom dijelu, riječ je prepustila dr. Mari Drnas koja je otvorila temu akne iznoseći novosti i aktualne preporuke za liječenje. U nastavku je dr. Dubravka Vuković približila prednosti uključivanja klindamicina i benzoil peroksida u terapiju te govorila o tome kako proizvodi iz najnovije EPTA AC linije u ulozi dodatne njege mogu djelovati kao produžena ruka liječenju. Dr. Sanja Babić iznijela je i prikaz slučajeva pacijenata s akne nakon čega je uslijedila rasprava.

U drugom su se dijelu liječnice bavile seboroičnim dermatitisom. Prof. prim. dr. sc. Neira Puizina – Ivić predstavila je novosti u tretiranju ove bolesti te istaknula prednosti triju proizvoda iz EPTA DS linije koji pročišćavaju kožu i vlasište te mogu ublažiti vraćanje i pogoršanje simptoma. Dr. Ranka Ivanišević zatim je prikazala slučajeve pacijenata i s drugim čestim ljuskavim stanjem kože - psorijazom.

Treći i posljednji dio skupa bio je posvećen dermokozmetici. Najprije je dr. Ranka Ivanišević predstavila partnerski dermatološki portfolio (JGL), a onda je i Tanja Vučković (Pontus Pharma) predstavila čitavu Eptaderm EPTA DS liniju, cjelovitu rutinu za njegu kože sklone seboroičnom dermatitisu.

PODNASLOV: Rijeka, 22. svibnja 2023., Hotel Bonavia

Posljednji u nizu dermatoloških stručnih skupova Pontus Pharme održan je u Rijeci. Riječima dobrodošlice i kratkim uvodom okupljenim stručnjacima obratila se izv. prof. dr. sc. Tanja Batinac, nakon čega na pozornicu stižu predavači podijeljeni u tri tematska bloka: akne, seboroični dermatitis te dermokozmetika i topikalni lijekovi.

U prvom dijelu, pod budnim okom moderatorice, prof. dr. sc. Marije Kaštelan, uključuju se prof. dr. sc. Ines Brajac s novostima i smjernicama u liječenju aknie te dr. Tanja Celevska s temom Prednosti klindamicina i benzoilperoksida, sinergija aktivnih sastojaka linije EPTA AC i prednosti u dodatnoj rutini njege uz terapiju akne. Dr. Lucia Šuša zaključila je prvi dio s prikazom slučajeva pacijenta s akne, nakon čega je uslijedila rasprava.

U tematskom bloku posvećenom seboroičnom dermatitisu, moderatorica je glavnu riječ prepustila dr. Katarini Dujmović Hasanbegović koja je predstavila novosti u tretiranju ovog kožnog stanja, te prednosti aktivnih sastojaka linije EPTA DS, poput Octopiroxa, u dodatnoj terapiji. Uslijedila je srodna tema, slučaj pacijenta sa psorijazom iz perspektive mr. sc. Liliane Stojnić Soša.

Na samome kraju, dr. Domagoj Ćužić predstavio je partnerski dermatološki portfolio (JGL). Posljednje predavanje održala je Tanja Vučković iz Pontus Pharme, o Eptadermovoj liniji za kožu sklonu seboroičnom dermatitisu, EPTA DS. Skup je zaključila prof. dr. sc. Marija Kaštelan.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i odazivu!

Svaki skup je organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora, odnosno njegovih ogranaka: Zagreb, Osijek, Split i Rijeka.