Prvi prolećni gastroenterološki simpozijum u Umagu

„Srećni smo što smo se okupili u ovolikom broju na Prvom prolećnom gastroenterološkom simpozijumu. Pontus Pharma, kao organizator ovog događaja, duboko veruje da ćemo, samo zajedničkom saradnjom svih zainteresovanih strana u farmaceutskoj industriji i zdravstvu, pomoći da se našim korisnicima i pacijentima olakša život i omoguće nove, inovativne metode lečenja gastroenteroloških problema“, izjavio je direktor Pontus Pharme Igor Haralović na otvaranju simpozijuma koji je okupio 54 lekara gastroenterologa iz cele Srbije.

Na samom početku simpozijuma, okupljenima su se obratili Prof. dr Miodrag Krstić iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i Igor Haralović, osnivač i direktor farmaceutske kompanije Pontus Pharma. Usledilo je predavanje dr Marka Ivanovića, menadžera za prodaju i marketing Pontus Pharma za Srbiju, koji je učesnike simpozijuma upoznao sa aktualnim projektima kompanije iz oblasti gastroenterologije.

Vrlo zanimljivo predavanje održala je Doc. dr Dragana Mijač iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije na temu „Gastrointestinalne manifestacije SARS-CoV-2 infekcije, naša iskustva sa Colosal-om“. Prof. dr Tomica Milosavljević iz Privatne bolnice Euromedik, okupljenima je približio temu „Divertikularna bolest kolona i Colosal“. Izlaganje o „Značaju butirata kod inflamatornih bolesti creva“ održala je Prof. dr Nataša Zdravković iz Kliničkog centra Kragujevac, dok je mag. pharm. Azra Delić najavila nove proizvode iz oblasti gastroenterologije koje će Pontus Pharma uskoro dovesti u zemlje regiona. Panel diskusijom zaključen je prvi dan gastroenterološkog simpozijuma.

Drugog dana Prvog prolećnog gastroenterološkog simpozijuma, lekari su u toku prepodneva učestvovali na kognitivnoj radionici pod nazivom „O stresu bez stresa: upravljamo li mi njime ili on nama“ . Radionicu je vodila Svetlana Mirković Borčić iz HR konsultantske kompanije Sine Linea. Učesnicima su kroz razne vežbe demonstrirani načini na koje reagujemo na stres, šta stres čini svakom pojedincu i na koji način možemo smanjiti uticaj stresa.