Šta sadrže Colosal tablete?

Colosal se sastoji od 30 gastrorezistentnih tableta koje sadrže jedinstvenu formulaciju koja kombinuje buternu kiselinu, žive bakterijske kulture (bifidobakterije) i fruktooligosaharide (dijetalna vlakna). Svi sastojci se oslobađaju direktno u debelom crevu.

Kome je Colosal namenjen?

Colosal je dodatak ishrani koji je namenjen svima onima kojima je potreban pojačan unos butirata.

Da li je Colosal probiotik?

Colosal nije samo probiotik, već pored probiotičkih kultura (bifidobakterije: Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium lactis) sadrži i butirate i fruktooligosaharide. Sva tri sastojka deluju sinergčno.

Kako se Colosal koristi i koliko često?

Colosal je najbolje uzimati ujutru na prazan stomak i uveče pre spavanja, ali se može popiti i u bilo koje drugo doba dana ili posle jela. Za optimalne rezultate potrebno je uzimati 2 tablete dnevno u prvom mesecu terapije i 1 tabletu dnevno u drugom mesecu, za terapiju održavanja. Nije preporučljivo lomiti ili žvakati tablete.

Da li se Colosal izdaje na recept?

Colosal tablete su dodatak ishani i za njihovu kupovinu nije potreban lekarski recept, iako lekar može da preporuči upotrebu Colosala.

Gde kupiti Colosal?

Colosal se može kupiti u apotekama širom Srbije ili se može naručiti preko onlajn apoteka.

Zašto je buterna kiselina važna za creva?

Buterna kiselina se prirodno nalazi u mlečnim namirnicama, ali do debelog creva stiže u veoma malim i neznatnim količinama. Butirati imaju višestruke efekte na nivou creva i izvor su energije za kolonocite.

Koje su specifične prednosti Colosala u poređenju sa drugim proizvodima na tržištu?

Colosal se ističe svojom jedinstvenom formulom koja kombinuje buternu kiselinu, bifidobakterije i dijetalna vlakna, pružajući ciljanu podršku debelom crevu. Ovi sastojci su ključni za održavanje kolonocita (ćelija debelog creva), obnavljanje crevne sluzokože i normalizaciju pražnjenja creva.

Kada se mogu očekivati rezultati upotrebe Colosala?

Za optimalne rezultate potrebna su dva meseca pravilne upotrebe Colosala.

Da li Colosal može da se koristi više meseci?

Da, Colosal se preporučuje koristiti najmanje 2 meseca. Terapija održavanja može se koristiti nekoliko meseci. Terapija je individualna, razlikuje se od osobe do osobe, a za detaljnije informacije potrebno je obratiti se lekaru.

Da li Colosal može da se uzima uz drugi probiotik?

Da, Colosal se može uzimati u kombinaciji sa probioticima.