Što sadrže Colosal tablete?

Colosal se sastoji od 30 želučanootpornih tableta koje sadrže jedinstvenu formulaciju koja spaja butiratnu kiselinu, žive kulture bakterija (bifidobakterije) i fruktooligosaharide (dijetalna vlakna). Tablete su napravljene s dodatnim zaštitnim omotačem tako da se svi sastojci oslobađaju direktno u debelom crijevu.

Kome je Colosal namijenjen?

Colosal je kao hrana za posebne medicinske potrebe namijenjen svima onima koji pate od sindroma iritabilnog crijeva (IBS), a neki od simptoma mogu biti dijareja, konstipacija, bolni grčevi u trbuhu, nadutost i dr.

Je li Colosal probiotik?

Colosal nije samo probiotik, već osim probiotičkih kultura (bifidobakterija: Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium lactis) sadrži i butirate i fruktooligosaharide. Sva tri sastojka djeluju sinergijski i utječu na stvaranje energije za stanice debelog crijeva.

Kako se Colosal koristi i koliko često?

Colosal je najbolje uzimati ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja, ali nećete pogriješiti ako Colosal uzmete i u neko drugo doba dana ili nakon jela. Za optimalne rezultate neophodno je uzimati 2x1 tabletu dnevno u prvi mjesec terapije te 1x1 tabletu dnevno za terapiju održavanja. Tablete nije preporučljivo lomiti ni žvakati.

Izdaje li se Colosal na recept?

Colosal tablete su hrana za posebne medicinske potrebe te za kupovinu Colosala nije potreban liječnički recept, iako liječnik može preporučiti korištenje Colosala u skladu sa postavljenom dijagnozom.

Gdje se Colosal može kupiti?

Colosal se može kupiti u ljekarnama diljem Hrvatske ili se može naručiti online, na webshopovima ljekarni.

Zašto je butiratna kiselina važna za crijeva?

Maslačna (butiratna) kiselina prirodno se nalazi u mliječnim namirnicama, ali u debelo crijevo dospijeva u vrlo malim i beznačajnim količinama. Butirati imaju mnogostruke učinke na razini crijeva te predstavljaju izvor energije za kolonocite. Zajedno s drugim sastojcima u Colosalu, butirati su važni za održavanje funkcije kolonocita i time normalizaciju pražnjenja crijeva.

Koje su specifične prednosti Colosala u usporedbi s drugim proizvodima na tržištu?

Colosal se ističe svojom jedinstvenom formulom koja objedinjuje butiratnu kiselinu (postbiotik), bifidobakterije (probiotik) i FOS (prebiotik), pružajući ciljanu podršku debelom crijevu. Ovi sastojci ključni su za održavanje zdravlja kolonocita (stanica debelog crijeva), obnovu crijevne sluznice te normalizaciju procesa pražnjenja crijeva.

Kada se mogu očekivati rezultati korištenja Colosala?

Za optimalne rezultate potrebna su dva mjeseca pravilne uporabe Colosala.

Može li se Colosal koristiti više mjeseci?

Da, Colosal se preporučuje koristiti minimalno 2 mjeseca. Terapija održavanja može se koristiti više mjeseci. Terapija je individualna, razlikuje se od osobe do osobe, pa Vas za detaljnije informacije molimo da se posavjetujete sa svojim liječnikom.

Može li se uzimati Colosal uz drugi probiotik?

Da, Colosal se možete uzimati i u kombinaciji s probioticima.