Strateški pogled u budućnost i širenje timova obilježili su prvi interni skup Pontus Pharme

Spoj iskusnih stručnjaka te mladih i kreativnih snaga samo je jedna od kvaliteta već značajno osnaženog tima Pontus Pharme, koji inovativna i napradna farmaceutska rješenja donosi u Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te uskoro u Sloveniju i ostale zemlje SEE regije. Svoja iskustva i poslovne uspjehe međusobno su prenosili na prvom internom skupu „Budućnost je sad!“, održanom u hotelu Mercure Corona u Budimpešti, od 6. do 9. veljače 2023. godine.

„Ponosan sam na sve naše timove, na brzinu širenja poslovanja i dijeljenja znanja. Uz vas, sigurno postajemo ključna poveznica između zapadnog i jugoistočnog farmakotržišta. Siguran sam da ćemo na ovaj način kontinuirao napredovati, krajnjim korisnicima pružati ono najbolje što se nudi na tržištu i razvijati vlastiti portfelj vrhunskih inovativnih proizvoda. Ovo je prvi od mnogih internih događaja Pontus Pharme koji nam slijede u narednim godinama. Vjerujem da ćemo zajedno osvijestiti sve što činimo dobro, i sve ono u čemu postoji prostor za daljnji rast. Jedino tako možemo biti još uspješniji i učinkovitiji, kako na tržištu tako i u međusobnim odnosima“, izjavio je osnivač i direktor Pontus Pharme Igor Haralović, otvorivši trodnevni događaj.

Nakon predstavljanja strateških planova za naredni period, putem niza kreativnih radionica i predavanja zaposlenici su raspravljali i o načinima na koje se mogu bolje povezati i ojačati regionalnu suradnju. Svojim pristupom i primjerima uspješne prakse s raznih tržišta, svoje kolegice i kolege inspirirali su Ana Tadić, Marko Ivanović, Zerina Zorlak, Jelena Popović, Mina Ivanov, Mijo Žulj i Aleksandar Simović. Ostatak kolektiva imao je prilike čuti njihova razmišljanja o radu u Pontus Pharmi, a neki od njih približili su i razloge zbog kojih su napustili sigurne pozicije u korporacijama kako bi nastavili graditi karijeru u ovoj mladoj i agilnoj farmaceutskoj tvrtki.

Posljednjeg dana skupa, Jelena Popović i Marko Ivanović prezentirali su pregled rada i strategiju za Srbiju. Zatim su to učinili i Zerina Zorlak te Mijo Žulj za konkretne brendove na tržištima Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Naime, nakon što se određeni koncept Pontus Pharme razvije i testira na jednom tržištu, timovi odabiru najbolje prakse, prilagođavaju ih i velikom brzinom implementiraju na ostala tržišta.

Osim zanimljivih predavanja, timovi Pontus Pharme sudjelovali su na dvjema radionicama pod vodstvom Svetlane Borčić. Prva dijeli ime s cjelokupnim skupom „Budućnost je sad!“, a glavna su tema bile vrijednosti tvrtke Pontus Pharma. Na drugoj su se zaposlenici još bolje međusobno upoznali, ali i zavirili u vlastitu osobnost. Borčić je provela Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI) radionicu: Sinergija različitosti. Kroz rješavanje upitnika i kratku edukaciju istražili su koje ih pozitivne odlike razlikuju te kako najbolje iskoristiti jake strane svakog pojedinca.

Puni elana, novih ideja te još čvršćih veza između i unutar timova, zaposlenici Pontus Pharme nastavljaju biti cijenjeni dionici farmaceutske industrije, ali i još osvješteniji suradnici prilikom širenja u jugoistočnu Europu.