Prvi Nacionalni gastroenterološki simpozij s međunarodnim sudjelovanjem Pontus Pharme u znaku inovacija na tržištu

Da su oboljeli od gastroenteroloških tegoba i bolesti u sjajnim rukama domaćih stručnjaka, pokazao je prvi Nacionalni gastroenterološki simpozij s međunarodnim sudjelovanjem Pontus Pharme. Vrhunski stručnjaci okupili su se kako bi razmijenili znanja, mišljenja i iskustva s inovativnim gastro-terapijama na tržištu, poput itoprida i rabeprazola. Od 8. do 10. rujna akademsku atmosferu dodatno je uljepšalo mediteransko okruženje hotela Olympia i Olympia Sky u Vodicama.

Pacijenti zaslužuju personaliziranu njegu i pristup liječenju svojih problema. Ovdje smo kako bismo im to omogućili na svim razinama – vi kao stručnjaci kojima idu po pomoć, a mi kao kreatori i dobavljači dosad nedostupnih visokokvalitetnih, učinkovitih i naprednih lijekova te drugih medicinskih proizvoda. Svakodnevno nam iskustvo pokazuje kako su gastroenterološki problemi u našoj regiji još uvijek tabu tema. Zajedno radimo, i nastavit ćemo raditi, na mijenjanju takve percepcije i kontinuiranoj edukaciji o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i ciljanog liječenja svih bolesti, pozdravio je okupljene Igor Haralović, direktor i osnivač Pontus Pharme.

Skup predavanja otvorio je prof. dr. sc. Goran Hauser s temom Sva lica funkcionalne dispepsije, a uslijedila je Sigurnost i efikasnost itoprida dr. sc. Agate Ladić. Zanimljiv i koristan nastavak uvodnog dijela simpozija pružilo je predavanje Terapeutski potencijal itoprida iz kliničke prakse doc. dr. sc. Predraga Jovanovića, dok su prvi blok zaokružile Novosti u liječenju funkcijskih poremećaja prof. dr. sc. Rosane Troskot-Perić.

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je bio tema dinamičnog i sveobuhvatnog okruglog stola pod moderatorskom palicom prof. dr. sc. Željka Puljiza. Panelisti prof. dr. sc. Damir Bonacin, prof. dr. sc. Neven Baršić i doc. dr. sc. Nikola Sobočan podijelili su svoje bogato iskustvo s tretiranjem ove bolesti – od dijagnoze do liječenja. Bio je to odličan uvod u predavanje Rabeprazol – najbrži među IPP-ima (inhibitorima protonske pumpe) doc. dr. sc. Melanije Ražov Radas.

Posljednji blok otvorila je prof.dr.sc. Ivana Mikolašević predstavivši Lokalne učinke butiratne i hijaluronske kiseline, s najavom početka provođenja kliničke studije o primjeni mikroklizmi natrijevog hijaluron butirata u prevenciji razvoja radijacijskog proktitisa u KBC Rijeka.

Kao glavna tema posljednjeg bloka predavanja odabran je jedan od najčešćih funkcionalnih gastrointestinalnih poremećaja, sindrom iritabilnog crijeva (IBS) u koje je Butirat kod sindroma iritabilnog crijeva prezentirala doc. dr. sc. Željka Belošić Halle, a cjelodnevni niz predavanja zatvorila je još jedna panel rasprava o Poboljšanju života bolesnicima s IBS-om na kojoj su razgovarali Dinko Ladić, Mislav Jelaković i Ivan Petrošević, a raspravom je moderirao doc. dr. sc. Mario Tadić.

Nakon završne rasprave i zahvale svim sudionicima, uslijedilo je slobodno vrijeme za razmjenu dojmova i dodatno učvršćivanje poslovnih veza koje su cijenjeni nusprodukt svakog stručnog skupa Pontus Pharme. Pored uvoza i ekskluzivne distribucije vrhunskih i inovativnih proizvoda, tvrtka radi i na vlastitom portfelju proizvoda s fokusom na gastroenterologiju paralelno gradeći partnerski odnos s drugim tvrtkama, ljekarnama, veledrogerijama te zdravstvenim ustanovama i djelatnicima.