Pontus Pharma i ovih blagdana nastavlja podupirati rad Društva psorijatičara Hrvatske

U duhu obilježavanja blagdana, podrška zajednici koju Pontus Pharma razvija od svog osnutka nastavlja se putem uspješne suradnje s Društvom psorijatičara Hrvatske. Na samom kraju ove izazovne godine, blagdanskom donacijom napravljen je još jedan korak ka pružanju neophodne i kvalitetne zdravstvene skrbi te brige o mentalnom zdravlju koju zaslužuju svi oboljeli od psorijaze.

„Raduje nas svaki oblik pomoći koji možemo pružiti Društvu psorijatičara Hrvatske, ali i svim udrugama pacijenata s kojima smo dosad imali prilike surađivati. Donacije su samo jedan od oblika podrške i puta ka ostvarenju našeg glavnog cilja, a to je omogućiti svakom pojedincu personaliziran pristup zdravstvenoj skrbi“, naglasio je Igor Haralović, direktor tvrtke Pontus Pharma.

Društvo psorijatičara Hrvatske je dobrovoljna i humanitarna organizacija koja okuplja oboljele od svih vrsta ove bolesti s ciljem podizanja kvalitete njihovog života. Ovom konkretnom donacijom jednim dijelom se podupire projekt razvoja nove web stranice Društva te tisak novog priručnika za pacijente koji će pružiti neophodne informacije oboljelima.

Sveobuhvatan pristup njezi kože sklone psorijazi i briga o mentalnom zdravlju oboljelih važna je tema za Pontus Pharmu. Iako su blagdani vrijeme kada se svi okrećemo pozitivnim mislima i zajedništvu, za mnoge oboljele pojedince ovaj period može biti i težak. Istraživanja provedena prethodnih godina ističu visoku razinu stigmatizacije osoba, povezane s psorijazom.

Još od 2021. godine Pontus Pharma podržava oboljele, kada su kreirane prvotne aktivnosti te razni oblici donacija. U ovoj sezoni darivanja, tvrtka podsjeća da je pružanje podrške oboljelima od psorijaze i briga za njihovo mentalno zdravlje nešto što treba njegovati ne samo za vrijeme blagdana, već tijekom cijele godine. Neka ova blagdanska donacija bude simbol predanosti i kontinuirane potpore, podsjećajući svaku osobu da je ljubaznost prema onima u potrebi odraz pravog duha blagdana.